Wat is een retraite ...

... een tijd van mijzelf terugtrekken uit de dagelijkse activiteiten om op adem en tot rust te komen.
Tijd en ruimte mogen ervaren voor mezelf, zonder moeten, zonder drukte, een tijd om te onthaasten.
Het is een tijd waar je je rust en stilte gunt, om door meditatieve bezinning stil te staan bij je belangrijke levensvragen.

Ontspanning en onthaasting helpen om weer in contact te komen met jezelf en je bewust te worden van Gods liefdevolle aanwezigheid in je leven. Misschien voor het eerst, misschien weer opnieuw: je staat er niet alleen voor maar er is een grond die je draagt en een kracht die je gegeven wordt en die tegelijkertijd al in je is om geïnspireerd en creatief te kunnen leven.

Misschien heb je  het gevoel in je leven vastgelopen te zijn, of je gaat door een crisis heen.
Een retraite kan je dan (weer) op weg helpen.

Vanwaar kom ik? Waar sta ik? Waarop richt ik mijn leven?
Hoe kan ik groeien om steeds meer die persoon te worden die ik ten diepste ben? Hoe kom ik op het spoor van het geheim dat mijn leven draagt en dat in God zijn oorsprong vindt?

Vragen, die zo essentieel zijn voor ons leven! Maar meestal nemen wij de tijd niet om naar een antwoord te zoeken.

Gun je de tijd voor stilte.
Het is een kostbare tijd van luisterend aanwezig zijn voor iedereen die op zoek is naar meer diepte, inhoud en betekenis van zijn/haar leven.

Er bestaan verschillende vormen van retraites. Je kunt kiezen welke vorm op dit moment van je leven het beste bij je past.

Je mag bij elke retraitevorm erop vertrouwen dat ik, of degene met wie ik de retraites aanbied, graag als ervaren begeleiders met je meegaan.

Ga naar boven